Mijn oplossing voor een rusteloos kindje

DON blog clare

Door Clare Fahey, Paediatric Sleep Consultant

Wanneer je kindje midden in de nacht begint de huilen, zouden we allemaal wel willen dat hij vanzelf weer kalmeert en lekker verder slaapt. Wat zou het fijn zijn als we vanuit ons eigen bed zijn of haar muziekdoosje weer aan kunnen zetten. Daar heeft ZAZU iets op bedacht.

ZAZU  heeft mij Don de Ezel gestuurd en hieronder ga ik jullie vertellen hoe ik het gebruik heb ervaren.  
De knuffels van ZAZU hebben een cry sensor, die ervoor zorgt dat er vanzelf een rustgevende melodie begint te spelen wanneer je kleintje huilt. Dex, Liz & Don worden automatisch geactiveerd en spelen de laatste gekozen melodie gedurende 10 minuten.

Als ik eerlijk ben, was ik in het begin sceptisch. Dit komt doordat ik bij kinderen onder de 1 jaar, liever geen producten in het bedje heb liggen. Inmiddels hebben we Don in gebruik bij de kinderopvang en ben ik overtuigd! We leggen Don op de grond, op het nachtkastje of in het raamkozijn en zijn geluiden kalmeren de kinderen.

Functies

Don is een ezel van zachte zeer zacht materiaal, met een klittenband opening in zijn buik. In zijn buik zit een geluidsmodule, makkelijk te plaatsen en verwijderen door het klittenband. De ei-vormige module heeft een aan/uit knop, volume knop en vier knoppen met verschillende melodieën: slaapliedjes, hartslag geluid, natuurgeluiden en white noise. 
Wanneer je een melodie gekozen hebt, speelt Don deze 10 minuten af om vervolgens automatisch uit te schakelen. Huilt jouw kindje of schud je de knuffel? Dan gaat Don vanzelf weer aan en speelt hij de laatstgekozen melodie weer af.

Bij zachte huilgeluiden duurt het eventjes voordat Don aangaat (dit is best lang als je er op zit te wachten). Bij harde huilbuien, of een ander hard geluid slaat Don wel direct aan.

Voor jongere en oudere kinderen

Wat mij opviel is dat kinderen van verschillende leeftijden, ook verschillend reageren op de geluiden. Bijvoorbeeld jongere baby’s vallen snel in slaap bij hartslag geluiden en white noise, waar oudere kindjes juist sneller gaan slapen bij de slaapliedjes.
Onlangs waren een aantal kindjes al in slaap, terwijl er ook nog een paar onrustig waren. Ik wachtte geduldig totdat Don aanging, en toen: een van de kleine herriemakers lag binnen één minuut lekker te slapen! Ik was meer dan verbaasd dat Don dit effect had op haar.
Waarom dit gebeurde is denk ik omdat we Don consequent gebruiken bij het slaapritueel, waardoor ze een slaap-associatie heeft opgebouwd met de muziek die Don afspeelt. Dat is bijzonder! Ik raad daarom aan het product de kans te geven zodat ook jouw baby of kindje kan wennen aan de geluiden die Don maakt.

Disclaimer: ZAZU Kids heeft dit product gratis gegeven aan mij. Desondanks zijn alle gedachtes en meningen van mijzelf en zijn deze op geen enkele manier beïnvloed door ZAZU Kids.

Wil jij meer weten waar je Dex, Liz of Don kan aanschaffen? Kijk dan gauw bij ‘Waar te koop’. 

Clare Fahey
Paediatric Sleep Consultant
Sleep Harmony NZ Ltd

Leave a Reply

Your email address will not be published.